Paranna autosi taloudellisuutta

Voit valita

Autojen ostaminen on kallista, ja myös auton käytöstä, ylläpidosta ja huollosta aiheutuu kustannuksia. Uutta autoa ostettaessa voi olla hyödyllistä käydä eri autoliikkeissä ja nähdä, mitä alennuksia he voivat antaa. Saat myös tietää kuuluuko hintaan lisävarusteita, kuten ilmastointilaite, ajotietokone tai talvirenkaiden sarja. Jos et saa talvirenkaita mukana, sinun on ostettava rengassarja ja vanteet ennen talven tuloa. Koska tarvitset renkaat ja vanteet, se voi olla kalliimpaa kuin oletit, joten on hyvä, jos saat ne uuden auton mukana kesärenkaiden lisäksi.

Kun olet ostanut auton, sinun on varmistettava, että sinulla on kaikki paperit. Tarvitset vakuutuksen, rekisteriotteen ja olet valmis ajamaan huoltoasemalle ja tankkaamaan auton, jotta voit lähteä.  Jos olet ostanut sähköauton, sinun ei tietenkään tarvitse tankata autoa, mutta sinun on varmistettava, että autolla on riittävästi varausta päästäksesi minne haluat. Jos ostit hybridin, säiliö on pienempi, koska käytät vähemmän bensiiniä kuin tavallinen bensiinimoottori, mutta sinulla on molemmat yhdistelmänä, joten hybridit ovat hieman hyödyllisempiä kuin sähköautot, koska et ole täysin riippuvainen latauksesta pidempiä matkoja varten.

Auton käyttöiän aikana sinun on huollettava auto huolto-oppaan mukaisesti, koska se takaa, että takuut pysyvät voimassa ja vaihdat joitain tärkeitä osia ajoissa. Nopealla huollolla säästät rahaa pitkällä aikavälillä, koska voit estää joitain tulevia ongelmia. Varmistat myös, että auton arvo pysyy korkealla, koska kun yrität myydä autoa, potentiaaliset ostajat haluavat usein tarkistaa, että kaikkia ajoitettuja huoltojaksoja on noudatettu huoltokäsikirjan mukaisesti.

Korkean jälleenmyyntiarvon saavuttaminen vähentää kustannuksia siitä, mitä olet käyttänyt autoosi. Autohuollon kustannuksiin kannattaa panostaa ja sillä estetään myös todennäköisesti kustannuksia lisäävät korjaukset. Korkealaatuisten renkaiden ostaminen halpojen renkaiden sijaan voi riittää onnettomuudelta välttymiseen. Hyvälaatuiset renkaat kestävät yleensä pidempään ja niillä on alhaisempi vierintävastus. Pieni vierintävastus johtaa pienempiin polttoainekustannuksiin, joten säästät ajon aikana.

Varmista, että rengaspaine on oikea auton käsikirjan mukaan, koska liian matala paine lisää vierintävastusta ja renkaan kulumista. On siis tärkeää seurata tätä ja koska se muuttuu lämpötilan mukana, se ei ole vakio. Tarkista myös kulutuspinnan urasyvyys, koska se on tärkeää turvallisuuden kannalta ja hyväksytty kulutuspinnan syvyys pitää sinut poissa onnettomuuksista. Tarkista renkaiden kunto, jotta niissä ei ole kuoppien tai reunakivien aiheuttamia vaurioita. Kun korjaamolla tehdään renkaanvaihto, siihen kuuluu renkaiden huolto, jossa tarkistetaan renkaiden pyöriminen ja tasapaino, jotta ne pysyisivät turvallisina ajon aikana.

Lisätietoja erilaisista tavoista vähentää autokustannuksia on osoitteessa https://vianor.fi/

Recommended Articles