Pidä huolta siitä että auto on aina kunnossa

däckfakta

Koska autoinvestointi on useimmille ihmisille yksi suurimmista investoinneista kodin jälkeen. Koska haluat pitää huolta sijoituksestasi niin sinun on ylläpidettävä sitä. Hyvin hoidettu auto kestää aina pidempään, se on hyvä kannustin huolehtia autostasi sen elinkaaren aikana. Hyvin hoidetulla autolla on myös suurempi jälleenmyyntiarvo, joten sinulla on enemmän rahaa sijoittaa uuteen autoon, kun myyt sen. Auton ylläpitäminen ei ole vaikeaa, ja voit tehdä sen itse, ja loput pitää huoltaa korjaamossasi.

Autolla on huolto-opas, joka määrää, milloin sinun pitäisi tuoda auto säännölliseen huoltoon. Nämä ajankohdat perustuvat mittarilukemiin, jotka sinun on ajettava ennen palvelun tarvetta. Mitä enemmän ajaa, sitä useammin sinun on siis huollettava autoa. Summa, jonka laitat huoltoon, tulee halvemmaksi pitkällä aikavälillä, koska sinulla on yleensä vähemmän kalliita ongelmia koko elämäsi ajan. Pienet ongelmat voivat kasvaa huomaamatta, niistä voi kasvaa suurempia ja vakavampia ongelmia, joiden korjaaminen voi olla erittäin kallista.

Autohuolto suoritetaan perinteisesti automerkin omassa korjaamossa tai valtuutetussa autokorjaamossa. Syy siihen, miksi autokorjaamo on erikseen hyväksyttävä, on se, että heidät koulutetaan suorittamaan huoltoa tietylle automerkille. Heidän on käytettävä oikeita työkaluja ja hyväksyttyjä varaosia. Varaosamarkkinat voivat olla melkoinen viidakko, ja markkinoilla on monia huonompilaatuisia halpoja osia. Joten OEM haluaa varmistaa, että autonvalmistajan antamat takuut edellyttävät, että vain hyväksytyt korjaamot ovat suorittaneet huollon

Muita asiaankuuluvia palveluita autollesi ovat ilmastointihuolto, rengashuolto ja jarruhuolto, joiden avulla varmistetaan, että ne toimivat hyvin eivätkä ne hajoa. Ilmastoinnin huolto on hyvä tehdä kerran vuodessa, koska tiivisteet voivat alkaa vuotaa suurten lämpötilavaihtelujen vuoksi. Ilmastointijärjestelmä voidaan joutua puhdistamaan myös bakteerien poistamiseksi, koska ne voivat aiheuttaa sisäilma- ja astmaongelmia. Rengashuolto voi sisältää renkaiden vaihtamisen, tasapainottamisen tai vain niiden kunnon tarkistamisen. Renkaat ovat äärimmäisen tärkeät ajoturvallisuuden kannalta, joten on hyvä varmistaa, että renkaat ovat aina hyvässä kunnossa. Sekä kesärenkaiden että talvirenkaiden on oltava hyvässä kunnossa.

Vaikka et veisi autoa huoltoon voit aina tarkistaa itse renkaiden kunnon, vaurioitumiset ja halkeamat. Renkaissa on myös oltava urasyvyys, joka ylittää laillisen vähimmäisarvon. Tarkista myös rengaspaine varmistaaksesi, että se on oikealla tasolla. Matala rengaspaine voi johtaa liialliseen kulumiseen ja mahdollisesti renkaan räjähdykseen. Lisääntynyt kuluminen tarkoittaa, että joudut vaihtamaan renkaita useammin ja että polttoaineenkulutus on korkeampi, joten saat lisää tarpeettomia kustannuksia päivittäiseen ajamiseen. Tarkista myös iskunvaimentimet, sen varalta, että ne vuotavat, mikä näkyy öljyvuodoista renkaiden ympärillä.

Lisätietoja autopalvelusta on osoitteessa https://vianor.fi/

Recommended Articles