Disse Feilene Bør Du Unngå Når Du Planlegger Bryllupet

Det er mye som skal huskes når man skal planlegge et bryllup og det er dermed ikke alltid like lett å huske på alt. Her hjelper vi deg derfor med å huske noen av de viktigste tingene som må planlegges for at dagen skal gå på skinner.

Et av de klart viktigste rådene er å planlegge i god tid. Enten det er snakk om mat, brudekjole, lokale eller invitasjoner er det en god forhåndsregel å gjøre bestillinger minst 6 måneder i forveien. På denne måten har du tid til å finne andre løsninger dersom noe skulle gå galt, eller det har skjedd en feil som gjør at du må bestille tjenesten fra noen andre.

Ting man bør huske på når det gjelder lokale

Skal du arrangere bryllupet på et leid lokale er det flere ting man bør huske å gå gjennom på forhånd. Dette gjelder blant annet hvor mange gjester det er plass til, hvor mange bord og stoler som er der og hva man har tilgjengelig på kjøkkenet. Har man alt dette klart på forhånd kan man lettere planlegge hva man eventuelt må ta med seg hjemmefra eller låne av andre i god tid.

Man bør også undersøke hvordan toalettene er, samt garderobekapasiteten og om det er tilrettelagt for handikappede dersom dette skulle være nødvendig. I tillegg må man vite hvordan parkeringsmulighetene er, og spesielt dersom man venter mange gjester. Et siste punkt som kan være aktuelt for mange er å forsikre seg om at lokalet har skjenkebevillingen i orden dersom dette er nødvendig.

Bestilling av mat og servering

Skal man bestille catering må dette også bestilles en stund i forveien og man bør alltid bestille litt for mye fremfor å bestille for lite. Mange pleier derimot å få venner eller familie til å hjelpe til med matlaging og servering, noe som kan være en grei måte å gjøre det på. Her bør man derimot passe på å spørre nok personer slik at de som hjelper til også kan få delta på selve feiringen, fremfor å måtte tilbringe hele kvelden på kjøkkenet.

Man må samtidig sørge for å kjenne til matpreferansene til gjestene, både når det kommer til allergier og intoleranser og dersom noen av gjestene spiser vegansk eller vegetarisk. Uansett om du skal bruke et cateringfirma eller få noen du kjenner til å lage maten er det viktig at man husker å informere om dette i forveien.

Bestilling av brudekjole og tilbehør

Noe av det viktigste for mange er nok bestilling og prøving av brudekjoler, brudepikekjoler og tilbehør og sko til antrekket. Også her lønner det seg å være tidlig ute, ettersom det er relativt vanlig å måtte gjøre noen justeringer for at kjolen skal sitte perfekt. Selv om man bestiller fra nettbutikk eller brudesalong er det lurt å planlegge nok tid til at man får prøvd kjolen og fortsatt har tid til å få gjort eventuelle endringer i god tid før bryllupet skal skje.

Bestiller man fra en nettbutikk bør man sørge for å ha korrekte mål slik at kjolen kan sys til akkurat din størrelse. Nettbutikker som blant andre JJ’s House skreddersyr kjolen du bestiller ut fra målene du har sendt, slik at kjolen skal passe perfekt.

Når det gjelder sko bør man til slutt sørge for å velge noen sko man vet er komfortable å gå i siden man kommer til å være mye på beina. Har man valgt sko i god tid har man også mulighet til å ta de med til en skomaker om man trenger å gjøre noen tilpasninger.

Recommended Articles