De Accessoiregids Voor Jouw Cocktailavond

Accessoires kunnen een outfit opfleuren en dat geldt zeker bij cocktailjurken. Je kan gemakkelijk naar een barbecue bij vrienden in een eenvoudige cocktailjurk zonder accessoires. Dan ziet het er min of meer uit als een zomerjurk. Combineer je ze met hoge hakken, een clutch en een opvallende ketting dan ben je helemaal klaar voor een fancy avondje in de lounge bar in het centrum van de stad. Accessoires kunnen je look maken of kraken.

Beheers je

Je kan de neiging hebben om helemaal loos te gaan in accessoires als je een korte, zwarte cocktailjurk draagt. Rood gelakte nagels, killer heels en veel blingbling. Dat doe je beter niet. Het is net de kunst om te gaan voor één opmerkelijk accessoire en dat volledig tot zijn recht te laten komen. Als je een opvallende riem combineert met een trendy hoedje zaait dat verwarring in de hersenen van zij die naar jou kijken. De ogen weten niet meer of ze de riem willen bewonderen dan wel het hoedje. Het gevolg is dat ze aan geen van beiden aandacht zullen besteden. En dat is nu net niet wat jij voor ogen hebt.

Wees creatief

Draag niet zomaar je lievelingsjuwelen maar zoek uit welke armbanden en ketting bij elkaar passen. Gouden oorbellen draag je beter niet met zilveren armbanden maar die rode oorbellen die nog nooit gedragen zijn, staan wel beeldig bij rode cocktailjurken. Bij een rode jurk alle accessoires in het rood dragen, lijkt dan weer wat ouderwets. Je mag zeker verrassen door iets te dragen wat niet voor de hand ligt. Een paraplu of een parasol kan je bijvoorbeeld ook gebruiken als accessoire.

Ga voor juwelen die bij jouw teint passen

Misschien heb je er nog niet over nagedacht maar ook juwelen moet je afstemmen op je huidtint. Sommige vrouwen staan beter met goud en aardetinten, anderen met zilver en koele kleuren. Om te weten welke kleur van juweel jou het beste staat, leg je een gouden armbandje om de ene arm, en de zilveren om de andere arm. Hou je van zilver terwijl je beter met goud staat? Geen nood: accessoires zijn uitermate geschikt om de kleuren te dragen die je anders links laat liggen. Niet in het juweel omdat dat op je huid ligt, maar bijvoorbeeld wel in schoenen of een riem.

Koop ook klassiekers

Overweeg of het niet interessanter is om te investeren in klassiekers dan accessoires te kopen alleen omdat ze van een bepaald merk zijn, of omdat ze nu net in de mode zijn. Met klassiekers kan je eindeloos combineren, zodat het lijkt alsof je altijd iets nieuw aan hebt. Klassiekers besparen je een hoop stress en je ziet er goed uit. Je zal geen spijt krijgen als je wat meer uitgeeft aan iets van goede kwaliteit maar je zal het jezelf wel beklagen als je huid geïrriteerd is. Ondanks dat die maar de helft kostte, zal je dit accessoire nooit meer dragen.

Met deze basisstukken die je onder andere bij JJ’s House vindt, zie je er zelfs op een last minute feestje op en top uit:

Zilveren of gouden oorringen, een parelketting, een elegant dun riempje, enkele feestelijke haarspeldjes.

Recommended Articles