Näin Ostat Lapsellesi Sopivat Juhlakengät Nettikaupasta

Juhlakengät Nettikaupasta

Lasten juhlapukeutuminen aiheuttaa usein mietittävää aikuisille, sillä lapset kasvavat koko ajan ja saadessaan kutsun juhliin perhe joutuu miettimään myös sopivien ja kauniiden juhla-asujen hankintaa kaikille. On aivan ihanaa saada hankkia suloisille lapsille ihania ja kauniita vaatteita, vastapainona arjen käytännöllisille valinnoille. Myös osa lapsista nauttii silminnähden päästessään laittautumaan ja selatessaan kenties vanhemman kanssa yhdessä erilaisia kauniita asuja ja niihin sointuvia asusteita!

Juhlakengät Nettikaupasta

Usein juhla-asun valinta alkaa itse päävaatteen, usein tytöillä juhlamekon valinnasta. Sen lisäksi mietitään mahdollisesti tarvittavaa takkia, sukkahousuja, hiuskoristeita ja kenkiä. Aika harvalla varmaan on suurta lasten juhlakenkävalikoimaa kotikaapeissa, ja uusien hankkiminen on loistava tapa päästä sovittamaan sekä leninki että kengät yhteen ja luotua upea kokonaisuus myös pienemmälle kaunottarelle.

Monet naisetkin rakastavat sitä tilannetta, kun saa ostaa uudet kengät hyvällä syyllä, ja pääsee selaamaan kaikkia ihania vaihtoehtoja. Haluaisinko tällä kertaa korkeampaa korkoa, koristeita, värejä, minkä malliset olisivat tähän tilaisuuteen sopivat?

Lasten kengät kannattaa ostaa uutena

Lapsen jalka kasvaa koko ajan kovaa vauhtia, ja tarkistusmittaus kannattaisi ihan arkisissa käyttökengissäkin suorittaa jopa noin 2-3 kuukauden välein, sanovat lasten jalkojen kasvuun ja fysiologiaan perehtyneet ammattilaiset. Juhlakenkiä ei tietenkään pidetä jalassa kerrallaan kovinkaan pitkiä aikoja, eikä välttämättä niitä ehdi montaa kertaa käyttääkään, mutta valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Käytettyjä kenkiä hankkiessa ei aina tiedä, miten ns. länään ne on astuttu, tai miten hyvin niitä on säilytetty. Lasten kengät voi hankkia edullisesti verkkokaupasta, ja suuren valikoiman ansiosta voit valita myös juuri tähän juhlaan sopivan värin ja teeman mukaiset kengät, myös pienelle ihmiselle!

Lasten juhlakengät ovat tärkeä osa tärkeisiin tilaisuuksiin valmistautumista, ja saavat lapset myös tuntemaan itsensä  viimeistellyiksi. Pienille lapsille tarjolla ei ole kovinkaan korkeita korkoja, eikä niitä myöskään suositella kasvavalle jalalle. Kannattaa siis ennemmin panostaa kenkien ulkonäköön ja koristeluun, kuin korkoon. Korkeampia korkoja voi sitten hankkia vähän isommille, teini-ikäisille tytöille. Kenkiä löytyy monissa eri väreissä ja kuoseissa, sekä malleissa. Saatat jopa onnistua löytämään aivan kuin pienoismallit omista kengistäsi, jolloin saatte yhteneväisyyttä koko perheen tyyliin. Tytöille tarjolla on usein sandaali- ja ballerinamallisia juhlakenkiä, ja vauvoille sopivimpia ovat pehmeät tossumaiset kengät.

Näin mittaat lapsen jalan koon

Lasten kenkiä ei pidä koskaan ostaa kokonumeron mukaan, etenkään verkkokaupasta ostettaessa, sillä jokaisella kenkävalmistajalla koko hieman vaihtelee. Varsinkin verkkokaupasta tilatessa haluat varmasti varmistaa koon sopivuuden mahdollisimman hyvin, joten olemme koonneet alle nopeat ohjeet onnistumiseen pienen jalan mittauksessa! (Vinkki: Voitte aivan hyvin soveltaa tätä samaa tekniikkaa myös SINUN kengänkokosi mittaamiseen, jotta olette askeleen lähempänä oikeankokoisia kenkiä molemmille tai koko perheelle!)

Tee siis näin:

Lapsen jalkaterä tulee aina mitata ja mittaa täytyy verrata verkkokaupassa esillä olevaan kokovertailutaulukkoon. Ammattimaisessa verkkokaupassa koko on ilmoitettu niin senttimetreinä kuin tuumamitoissa, ja taulukosta näkee selkeästi, mikä kaupan koko vastaa mitäkin mittaa

Mittaa lapsen jalkaterän pituus siten, että teippaat A4-kokoisen paperin päädyn lattiaan alkamaan seinän jalkalistasta, laita lapsi seisomaan selkä seinää vasten, ja asettakaa lapsen kantapää tiukasti jalkalistaan. Aseta lapsen jalat kohtisuoraan seinästä varpaat itseäsi päin, pyydä lasta siirtämään paino jalalle, tai varmista itse omalla kädellä hellästi alaspäin painamalla varpaiden päältä niin, että voit varmistaa, etteivät varpaat ole kippurassa. Piirtäkää viiva pisimmän varpaan päähän paperille. Lapsen nostaessa jalkansa pois paperin päältä on helppo mitata jalkalistasta viivaan, jonka piirsit, jolloin saadaan jalan mitta. Mittaus on parasta suorittaa ns. kovalla mitalla, esimerkiksi viivoittimella tai rakennusmitalla, mielellään ei pehmeällä ompelumittanauhalla. Näin saat mahdollisimman oikean mittaustuloksen.

Nyt voitte myös tarkistaa käytössä olevien arkikenkien pohjalliset ja mitata niiden pituus, onko syytä alkaa suunnitella myös niiden osalta kenkäkaapin päivitystä?

Yleisohjeena sanottakoon, että hyvä kenkä lapselle on vähän joustava joka suuntaan, ja pohjan olisi hyvä taipua päkiän kohdalta. Jalkineen rakenteen tulisi antaa tukea, ja pohja olisi paras, jos se olisi mahdollisimman luistamaton. Nauhoilla tai tarrakiinnityksellä saat lisää säätövaraa kenkään. Ihan pienimmille kannattaa hankkia tossumalliset ballerinat, joissa ei ole myöskään painavia remmejä tai vastaavaa.

Recommended Articles