Forbedre kjøreøkonomien for bilen din

sommerdekk

Biler er dyre å kjøpe, og så koster det å kjøre bilen og vedlikehold og service. Når du kjøper en ny bil kan det lønne seg å besøke forskjellige bilforhandlere for å se hvilke forskjellige rabatter de kan gi. Du kan også se om du kan få tilbehør inkludert i prisen som luftkondisjonering, kjørecomputer eller et sett med vinterdekk. Hvis du ikke får med deg vinterdekk, må du kjøpe et sett med dekk pluss felger før vinteren kommer. Siden du trenger dekk pluss felger, kan det bli dyrere enn du forventet, så det er bra hvis du kan få dem inkludert i kjøpet av den nye bilen din i tillegg til sommerdekk.

Når du har kjøpt bilen, må du sørge for at du har alt papirarbeidet på plass. Du trenger forsikring, registrering og så er du klar til å kjøre til en bensinstasjon og fylle drivstoff på bilen slik at du kan gå ut på veien. Hvis du har kjøpt en elektrisk bil, trenger du åpenbart ikke å fylle drivstoff på bilen, men du må sørge for at bilen har tilstrekkelig lading for å komme dit du vil. Hvis du kjøpte en hybrid, er tanken mindre fordi du vil bruke mindre bensin enn en vanlig bensindrevet bil, men du har kombinasjonen av begge, det gjør hybrider litt mer nyttige enn elbiler fordi du ikke er helt avhengig av ladestasjoner for lengre reiser.

I løpet av bilens levetid må du utføre bilservice i henhold til servicehåndboken, da dette garanterer at garantiene forblir gyldige og at du vil endre noen av de kritiske delene i tide. Med rask service vil du spare penger på sikt, da du kan forhindre noen av fremtidige problemer. Du sørger også for at den brukte verdien av bilen forblir høy, for når du prøver å selge bilen, vil de potensielle kjøperne ofte sjekke at alle planlagte servicesessioner er fulgt i servicehåndboken.

Å oppnå en høy videresalgsverdi reduserer kostnadene for det du har brukt på bilen din i løpet av den tiden du har hatt den. Kostnaden for bilservice er nødvendig, og annet vedlikehold som sannsynligvis øker kostnadene forhindres sannsynligvis. Å kjøpe dekk av høy kvalitet i stedet for billige dekk kan være forskjellen mellom å holde seg borte fra en ulykke i forhold til å faktisk være i ett. Dekk av god kvalitet har en tendens til å vare lenger og har lavere rullemotstand. Lav rullemotstand fører til lavere drivstoffkostnader, slik at du sparer mens du kjører.

Forsikre deg om at dekktrykket er riktig i henhold til bilens manual, ettersom for lavt trykk øker rullemotstanden og dekkens slitasje. Så det er viktig å overvåke dette, og fordi det endres med temperaturen, vil det ikke være konstant. Sjekk også mønsterdybden, siden den er viktig fra et sikkerhetsperspektiv og en godkjent mønsterdybde holder deg borte fra ulykker. Kontroller dekkens tilstand slik at de er fri for skader forårsaket av hull eller fortauskanter. Å ha et verksted som gjør det mulig å bytte dekk hjelper deg med dekk service, der de sjekker at dekkene er rotert og balansert slik at de forblir trygge mens du kjører.

For mer informasjon om forskjellige måter å redusere bilutgiftene på, besøk: https://vianor.no/

 

 

Recommended Articles