Pidennä Auton Käyttöikää Jatkuvalla Kunnossapidolla Ja Huollolla

talvirenkaat.

Kuten monissa asioissa, mitä paremmin pidät niistä huolta, sitä kauemmin ne kestävät. Autojen kanssa ei ole kyse vain siitä, että auto kestää kauemmin, vaan myös siitä, että voit ajaa sillä turvallisesti. Autoa, jota ei ole huollettu tai hoidettu, voi olla vaarallinen ajaa. Se voi vaarantaa sinun ja muiden turvallisuuden. Tämä on tärkein syy, miksi sinun täytyy pitää huolta siitä, että autosi on hyvässä kunnossa. Ei ole kyse vain autosta, vaan renkaat on myös huollettava ja pidettävä kunnossa.

Rengaskierto on tärkeää ja varmista että rengaspaine on auton käyttöohjeen mukainen. Silmämääräinen tarkastus antaa yleiskuvan siitä, onko renkaissa vaurioita, kuten viiltoja tai halkeamia. Tarkista myös, että renkaiden kulutuspinnan urasyvyys on yli 4 mm. Jos ei ole, sinun on ostettava uusi sarja. Renkaiden välisen kulumisen tasoittamiseksi sinun on kierrätettävä renkaita säännöllisin väliajoin, varsinkin jos etu- ja takarenkaiden syvyysero on yli 2-3 mm.

Varmista, että jarrut toimivat oikein, että renkaat ovat hyvässä kunnossa ja niiden urasyvyys on yli 4 mm, jotta renkailla olisi edelleen riittävät hyvät ominaisuudet, kuten lyhyt jarrutusmatka ja hyvät märkäominaisuudet. Vesiliirron riski kasvaa myös, jos renkaat ovat kuluneet. Talvirenkaiden kohdalla nämä vaikutukset voivat olla vielä suurempia, koska pito on tärkeää, että pysyt tiellä ja vältät onnettomuudet. Jos sinulla on nastarenkaat, sinun on varmistettava, että niissä on suurin osa nastoista. Nastojen lukumäärän ei tule erota renkaiden välillä yli 25%.

Auton jälleenmyyntiarvoon vaikuttaa, jos auto ei ole hyvässä kunnossa tai jos olet laiminlyönyt auton huoltoa. Valtuutetun huoltoaseman on täytettävä auton huolto-opas oikein, ja kaikkia autohuoltoa koskevia ohjeita pitää noudattaa. Jos näin ei ole, ostaja ei ehkä halua ostaa autoa tai vaatii alennusta. Auton arvo verrattuna hyvin hoidettuun autoon pysyy alhaisempana. Tämä on hyvä taloudellinen syy pitää autosta huolta, mutta turvallisuusnäkökohtien pitäisi olla tärkein syy huolehtia autosta kunnolla.

Autokorjaamon tekemä autonkuntotarkastus autollesi voi olla helppo tapa tarkistaa, onko auto hyvässä kunnossa, ja saada selville, mitä on korjattava, jotta se voidaan saada hyvään kuntoon. Koska ne tarkistavat auton päätoiminnot, mukaan lukien iskunvaimentimet, jarrut ja renkaat, sinun ei tarvitse tarkistaa kutakin osaa erikseen. He päättävät, tarvitsetko rengashuoltoa, öljynvaihtoa tai jarruhuoltoa vai tarvitsetko uusia osia taii onko rikkoutuneita lamppuja tai nesteitä, jotka on vaihdettava tai täytettävä uudelleen.

On myös syytä tehdä kuntotarkastus ennen auton myyntiä, jotta mahdollinen ostaja voi saada huoltoasemalta ilmoituksen auton kunnosta. Tämä on hyvä myös ennen auton katsastusta, koska haluat olla varma, että auto menee läpi ilman huomautuksia tai varoituksia, jotka saattavat edellyttää uudelleenkatsastusta.

Lisätietoja auton huollosta on osoitteessa https://vianor.fi/

Recommended Articles